Hírlevél
Kövessen Facebookon!

Fizetési megoldás
Termékrészletek


A VÁLLALATI TEVÉKENYSÉGEK ELEMZÉSE példatár

A VÁLLALATI TEVÉKENYSÉGEK ELEMZÉSE példatár
3 900 Ft

A VÁLLALATI TEVÉKENYSÉGEK ELEMZÉSE PÉLDATÁR

Szerzők: dr. Bán Erika, Kresalek Péter, dr. Pucsek József

Kiadás éve: 2023

Formátum: A4

Oldalszám: 154 oldal

 • A vállalati tevékenységek elemzése példatár hasznos módszertani segítséget nyújt controllereknek, vállalatvezetőknek s a vállalati gazdálkodás elemzéséért felelősöknek, valamint azoknak, akik ismerkednek ezzel a témával, a gazdasági elemzés módszertanával. A több mint 150 oldalnyi példa a vállalati gazdálkodás különböző területeinek értékelési lehetőségeiről szól, amelyek alapján megérthető és elsajátítható az elemzés módszertana, a különböző tevékenységek (értékesítés, termelés, erőforrásgazdálkodás) minősítő jellegű értékelési lehetőségei.

   

  A könyv külön tárgyalja a feldolgozóipari tevékenységet és a kereskedelmi tevékenységet, mint:

  • Értékesítési tevékenység (Példák: 1-23, 6, 96-101, 117): Hogyan értékelheti az értékesítési folyamatokat.
  • Emberierőforrás-gazdálkodás (Példák: 50-71, 62, 105-111, 127): Hogyan lehet megismerni az emberierőforrás-állomány nagyságát és összetételét, tevékenysége hatékonyságát és költségeinek alakulását.
  • Tárgyieszköz-gazdálkodás (Példák: 72-76): Hogyan lehet hatékonyan kezelni és fenntartani a vállalkozás eszközeit.
  • Anyagellátás és készletgazdálkodás (Példák: 77-86, 99): Hogyan lehet megismerni és értékelni az anyagellátást és a készletgazdálkodást a költségek minimalizálása érdekében.
  • Áruforgalmi tevékenység (Példák: 87-95, 112): Hogyan lehet felülvizsgálni az áruforgalmi folyamatokat.
  • Árrésgazdálkodás (Példák: 102-104): Milyen tényezők és hogyan befolyásolják az árréstömeg nagyságát.
  • Beszerzési tevékenység (Példák: 112-120, 135): Hogyan lehet optimalizálni a beszerzési folyamatokat és csökkenteni a költségeket.

  A könyv sok példával szolgál a valóságban előforduló helyzetekről, így segít az üzleti folyamatok hatékonyabb irányításában és javításában. Olvasóink számára gyakorlati eszközöket és módszereket kínálunk, amelyekkel javíthatják vállalkozásuk teljesítményét és versenyképességét.