Hírlevél
Kövessen Facebookon!

Fizetési megoldás
Termékajánló
Termékrészletek


Hogyan működik az ÉN könyvelőirodám?

Hogyan működik az ÉN könyvelőirodám?
8 900 Ft

Hogyan működik az ÉN könyvelőirodám?

Szerzők: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna, Gottgeisl Rita, Jagodics Rita, Kelkó Tamás, Kiss Ferenc, Dr. Sallai Csilla

 • Szerzők: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna, Gottgeisl Rita, Jagodics Rita, Kelkó Tamás, Kiss Ferenc, Dr. Sallai Csilla
  Kiadás éve: 2016. október
  Oldalszám: 424 oldal
  Formátum: 145 x 225 mm

  • Már régóta van könyvelőirodád vagy csak most készülsz nyitni?
  • Szeretnéd, hogy jól szervezett munkafolyamatokkal működjön az iroda, és neked csak a lényegi dolgokkal kelljen foglalkoznod, de mindig van valami, ami megakasztja a munkát?
  • Legszívesebben megszabadulnál néhány ügyfeledtől, mert csak gond van velük, de attól félsz, hogy akkor felkopik az állad?
  • Jó lenne új ügyfeleket szerezni, mert fejleszteni akarod az irodádat?
  • Szeretnél új munkatársat felvenni, de nem találsz megfelelőt, mert vagy a szaktudásuk hiányzik, vagy az igyekezetük?
  • Van egy régebbi munkatársad, aki egykor nagyon jó munkaerő volt, de mostanra teljesen elvesztette a motivációját, és nem tudod, hogyan rázhatnád fel?
  • Szeretnéd bevezetni a négynapos munkahetet?

   

  Fejezetek a könyvből


  1. Könyvelői szerződés

  Milyen szerződést kössünk az ügyfelekkel? Végigvesszük a szerződés típusokat, a meghatalmazások formáit és hatályát, az ÁSZF tartalmát, a szolgáltatásunk valós tartalmát, a szerződés megszűnését, elévülését és felmondását.  

   
  2. Könyvelői felelősség

  Könyvelőiroda, mint veszélyes üzem. Kiket nevezünk mi kockázatos ügyfeleknek? Pénzmosási szabályzat, eljárási szabályok, felelőségi szabályok a Ptk-ban. Meddig terjed a könyvelőiroda felelőssége, és a benne dolgozó munkavállalók felelőssége.


  3. A könyvelőiroda megjelenése

  Milyen az ideális iroda? Hogyan mérjük fel a munkaerőigényt, és tervezzük meg a feladatmegosztást, helyettesítést. Hogyan oldjuk meg az irattárolást, a folyamatban lévő ügyek kezelését, a munkatársak képzését, és sok apró, de fontos részletet. Hogyan előzzük meg a munkahelyi konfliktusokat egyszerű és könnyen betartható belső szabályokkal?

      
  4. Könyvelői munka határa

  Sok vállalkozó szerint, ami papírmunka, az könyvelői feladat is egyben. Ez a fejezet megmutatja, milyen feladatok tartoznak a könyvelőiroda hatáskörébe, és hogyan szabjunk határt az ügyfelek irreális igényeinek? Szó esik a zárásról, könyvvizsgálóval való kapcsolatról, tanácsadásról és hatóság előtti képviseletről.


  5. A könyvelési munka eredménye

  Nehéz meghatározni, mi az eredménye a könyvelői munkánknak. Egy jó üzleti döntés, amelyet a könyvelő is segített a pontos információival, vagy a beszámoló, a mérlegdosszié, a bevallások, analitikák, egyéb adminisztratív feladatok összessége? És a legfontosabb kérdés, mi a könyvelői munka értéke?

      
  6. Könyvelőirodai HR

  Te is cégvezető vagy, és a legfontosabb feladatod, hogy jó munkahelyi csapatot hozz létre, amely sikerre viszi a könyvelőirodai vállalkozásodat. De hogyan tervezd meg a csapatod? Milyen egy jó álláshirdetés, hogyan válaszd ki az igazit?  És ha választottál, hogyan tartsd magasan a munkatársad motivációját, hogy közösen toljátok az iroda szekerét?


  7. Ügyfél átvétele, átadása

  Háromféle ügyfél fordul meg az irodádban: 1. újonnan alakult cég, 2. más könyvelőtől érkező, 3. más könyvelőhöz tartó, vagy végelszámoló vállalkozás. Ez a fejezet minden olyan esetre felkészít, amelyek előfordulhatnak.  

   
  8. Az árképzés

  A legizgalmasabb téma, hiszen hiába szeretjük a szakmánkat, ha az ügyfeleink nem becsülik meg a munkánkat. Ebben a fejezetben részletes útmutatót találsz a munkád értékének kiszámolásához, és elfogadtatásához.


  9. Számítástechnikai és informatikai háttér

  Minden kétséget kizáróan, egy könyvelőiroda legértékesebb eszköze a számítástechnikai parkja. Nem a gépek és szoftverek ára miatt, hanem a benne tárolt adatok, és a munkatársak által elvégzett munka értéke miatt. Ezért nagyon fontos, hogy megfelelő minőségű eszközöket használjunk, bombabiztos adatvédelemmel. A fejezet pontos utasításokat ad, de kitér a távmunkára  is, a felhőalkalmazásokra sőt, még az e-számlák kezelésére is.

     

  10. Könyvelőirodai szoftverek

  Te hogyan dolgozol? Általános irodai szoftvercsomaggal (excel, word, outlook), plusz néhány elengedhetetlen programmal (könyvelő-, bérszámfejtő program), vagy minden feladathoz van célszoftvered, esetleg valamilyen integrált ügyviteli rendszert használsz? Ez a fejezet végigveszi a fontos jellemzőket, de nem fog programot vagy gyártót ajánlani, abban mindenki saját igényeinek megfelelően döntsön.


  11. Időgazdálkodás

  Létezik egy könyv, az a címe, hogy „4 órás munkahét.” Ez lehet esetleg végső cél, amikorra már teljesen önjáróvá válik a könyvelőirodád. Addig is realitásként a 4 napos munkahetet nyugodtan kitűzheted elérendő célként. A fejezetből kiderül, hogyan szervezd hatékonyabbá a munkát? Mi a könyvelőirodák 80-20-as szabálya? Honnan ismered fel azokat az ügyfeleket, akik a te és munkatársaid idejét rabolják, és ha kiszámolnád, kiderülne, még te fizetsz azért, hogy könyvelheted őket!

      
  12. Könyvelőirodai marketing

  „Jó bornak nem kell cégér!” – gondolják sokan, de nincs igazuk. A jó minőségű szolgáltatás ma már alapfeltétel. Jó marketinggel viszont meg tudod magadat különböztetni versenytársaidtól, és egyre több lehetséges ügyfelet győzhetsz meg arról, hogy a te könyvelőirodád lesz számukra a legjobb választás. A meglévő ügyfeleidben pedig folyamatosan erősítheted ezt a tényt. Így azzal dolgozol együtt, akivel akarsz, és te határozod meg aaz együttműködés feltételeit.


  13. Kommunikáció az ügyfelekkel és a munkatársakkal

  Minden ember más, szokták mondani, de ha ismered a négy fő típust, akkor sokkal könnyebben megérted, mi mozgatja az egyes ügyfeleidet vagy a kollégáidat, és könnyebben szót értesz velük. A meggyőzés művészete, ha a másik fejében fogalmazódik meg az, amit Te magad szeretnél elérni.

      

  +1. Könyvelők etikettje

  Íratlan szabályok, amelyek betartása gördülékennyé teszi az együttműködést az ügyfelekkel, kollégákkal, és mi is jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Ebben a fejezetben nem fogsz újat tanulni, de néha hajlamosak vagyunk megfeledkezni a mindennapi etikettről.