Hírlevél
Kövessen Facebookon!

Fizetési megoldás
Termékrészletek


KÖNYVVEZETÉS ÉS BESZÁMOLÓKÉSZÍTÉS 2023

-19%
ÚJ
KÖNYVVEZETÉS ÉS BESZÁMOLÓKÉSZÍTÉS 2023
10 295 Ft
Akció: 8 295 Ft
Kezdete: 2023.05.21   Vége: 2023.05.30

Könyvviteli ismeretek, Pénzügyi számvitel a mérlegképes könyvelői képzés számvitel követelménymodulokhoz

Szerzők: Dr. Siklósi Ágnes, Dr. Sisa Krisztina, Dr. Veress Attila
Megjelenés: 2022. december
Oldalszám: 596 oldal

 • A könyv Mérlegképes könyvelői képzés számvitel követelménymoduljaihoz („Könyvviteli ismeretek", „Pénzügyi számvitel") kapcsolódó – kötelező tematika szerinti – ismeretanyag feldolgozását célozta meg, azonban haszonnal forgathatják a pénzügyi-számviteli ügyintéző ill. a vállalkozási és bérügyintézés képzéseken résztvevők is.

  A könyv hétköznapi nyelvezetével, részletes és körültekintő magyarázataival, kidolgozott példáival és esettanulmányaival, a szakmai igényesség mentén készített rendszerezéseivel és a jól átgondolt ábráival segít eligazodni a számvitel sokszor eltúlzottan szövevényesnek gondolt útvesztőjében.

  A kidolgozott példákban és esettanulmányokban a gazdasági események könyvelését a főkönyvi számlák „egy lehetséges számlatükör szerinti" számlaszámának és a főkönyvi számla megnevezésének feltüntetésével közöltük, ezáltal minden gazdasági esemény könyvelése esetében az érintett mérleg-, illetve eredménykimutatás sor is jól beazonosítható. A főkönyvi számlák elnevezése az éves beszámoló mérlegének és eredménykimutatásának egyes sorai figyelembe vételével történt.

  A majd 600 oldalas kiadvány nemcsak a vizsgára készülők, de a gyakorló szakemberek körében is méltán népszerű, hisz a fogalomhatározási rész után több száz oldalnyi levezetett könyvelési tétellel, esettanulmánnyal mutatja be az egyes mérlegcsoportok számvitelét.

  A könyv utolsó harmada a beszámoló összeállítását és a vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzet elemzését taglalja szintén számos példán keresztül. A kötet végén a sajátos beszámolási kötelezettségek és a mikrogazdálkodói egyszerűsített éves beszámoló is helyt kapott.

 • Státusz
  ÚJ