Hírlevél
Kövessen Facebookon!

Fizetési megoldás
Termékajánló
Termékrészletek


SZÁMVITEL NAGY KÉZIKÖNYVE 2020

SZÁMVITEL NAGY KÉZIKÖNYVE 2020
31 490 Ft

SZÁMVITEL NAGY KÉZIKÖNYVE 2020

Év közbeni és év végi számviteli teendők, a jogszabályok helyes alkalmazása, gyakorlati példák és tippek

Szerzők: Kardos Péter, dr. Szakács Imre, Tóth Mihály

 • Szerzők: Kardos Péter, dr. Szakács Imre, Tóth Mihály

  Formátum: B/5

  Terjedelem: 1340 oldal

  Megjelenés: 2020. május

   

  Tartalom:

   

  A kiadvány egy alapozó fejezetet követően egy cég életútján keresztül, a gazdasági eseményekhez kapcsolódóan részletezi az év közbeni és év végi számviteli teendőket, az elszámolásokat, a leltározást, a beszámoló-készítést, annak elemzését, jóváhagyását, könyvvizsgálatát és közzétételét.

  A Számvitel Nagy Kézikönyve 2020-at főként mérlegképes könyvelőknek, könyvvizsgálóknak, pénzügyi/számviteli vezetőknek, adótanácsadóknak és adószakértőknek ajánljuk. A könyv a számvitel alapvető tudnivalóit, lényegét, értelmét, összefüggéseit, alkalmazását mutatja be általános és egyedi eseteken keresztül, indexszámos kiadásban (ez utóbbi a tárgymutató tárgyszavai szerinti keresést is megkönnyíti).

  A 2020-as kiadás újdonságai a számviteli törvény és a kapcsolódó törvények módosításaira vezethetők vissza. Egy-egy témakörön belül, illetve azokat követően a szerzők tanácsai olvashatók, melyek a munka megkönnyítését, a jogszabályok kreatív alkalmazását, egy-egy feladat alternatív megoldását segíthetik. A műben „Számviteli tanácsadó” fejezetrészek is találhatóak, amelyek egy–egy szakmai problémát térképeznek fel, valamint a szerzők javaslatot tesznek benne a megoldásra.

  A kiadvány foglalkozik olyan speciális esetekkel is, mint például az átalakulás, az áttérés egyik devizanemről a másikra, az adóváltás, az áttérés eváról társasági adózásra, vagy éppen az üzleti év fordulónapjának megváltoztatása. A lehetséges döntési alternatívák bemutatásával ismerteti azokat a helyzeteket is, amikor a vállalkozónak vagy menedzsernek a számvitelt és az ügyvitelszervezést érintő döntést kell hoznia. A könnyebb érthetőség kedvéért ábrák, példák, összefoglaló táblázatok szemléltetik a leírtakat.

  A könyv a gazdasági események ismertetésére helyezi a fő hangsúlyt. Ezeket a cég folyamatos működése tárgyalásánál a rendszerességüktől, jelentőségüktől, jellegüktől függően csoportosítva tartalmazza a mű. Az egyes gazdasági eseményekkel kapcsolatban kitér az eseménnyel összefüggő dokumentumokra, feladatokra, felelősségi körökre és határidőkre.

  A gyakorlati hasznosíthatóság igényével megírt kötet szerzőinek célja az volt, hogy a leírtak áttanulmányozása után az Olvasó önállóan képes legyen az éves beszámoló elkészítésére, ellenőrzésére, vagyis megtanuljon könyvelni, leltározni, mérleget, eredménykimutatást, szöveges értékeléseket, számlarendet, számviteli politikát készíteni, valamint az Olvasó a munkájához kapcsolódó, a számvitelt érintő minden lényeges tudnivaló birtokába jusson.