Előjegyzés 2023

Előrendelhető szakkönyveink itt:

https://elojegyzes.szakkonyv.net/

Hírlevél
Kövessen Facebookon!

Fizetési megoldás
Termékrészletek


Számvitel speciális kérdései 2022

Számvitel speciális kérdései 2022
11 900 Ft

SZÁMVITEL SPECIÁLIS KÉRDÉSEI 2022
Szerzők: Dr. Adorján Csaba, Dr. Lukács János, Dr. Róth József, Dr. Veit József
Terjedelem: 400 oldal
Formátum: A4
Megjelenés: 2022. március

  • A vállalkozások számviteli elszámolásai során gyakran adódhatnak olyan szakmai feladatok, amelyek megoldásához nem elegendő a napi munkában szerzett jártasság. Ezek általában valamilyen speciális helyzethez, külön szabályozott elszámoláshoz, különleges tevékenységhez kapcsolódó kérdések. Ezeknek a feladatoknak a megoldásában kíván segítséget adni ez a kiadvány.
    A kötet szerzői az elmúlt évek során megszerzett szakmai és oktatási tapasztalataikat felhasználva összegyűjtötték a számvitel speciális kérdéseivel kapcsolatos szabályokat. A kötet tartalmazza a jogutód nélküli és a jogutódlással (átalakulás) történő megszűnés, a könyvvezetés pénznem változtatásának, az (ön)ellenőrzés számvitelének szabályait. Foglalkozik a mezőgazdasági számvitel sajátosságaival, a speciális értékpapír ügyletek elszámolásaival, a valós értéken történő értékelés szabályaival, a lízinggel kapcsolatos számviteli teendőkkel. Megtalálhatók az anyagban a cash flow-kimutatás összeállítása során felvetődő kérdésekkel kapcsolatos válaszok, de az egyszeres könyvvezetés iránt érdeklődők, a mikrogazdálkodói beszámolót választók, illetve a bizalmi vagyonkezelés részleteiről is értékes információkat nyerhetnek a könyv forgatása során.
    Meggyőződésünk, hogy a munkájuk során felmerülő speciális témakörökkel kapcsolatos kérdéseikre választ találnak e szakkönyvben mind a számviteli szolgáltatási tevékenységet végzők, mind a könyvvizsgálók. Hasznos segítség lehet ez az összefoglalás a mérlegképes képesítés megszerzése során, a könyvvizsgálói vizsgára készülőknek, de azoknak is, akik csak a szakma szeretete miatt szeretnék bővíteni ismeretanyagukat.
    Az elmúlt évek jogszabályváltozásai több ponton érintették a gazdasági élet szereplőinek napi munkáját. Módosítások történtek a Ptk.-ban, a Cégtörvényben, az Átalakulási törvényben, illetve a számviteli törvényben. Ezek a módosítások néhol csak apróbb pontosítást, máshol jelentősebb változást eredményeztek.
    Ezek a módosítások kellőképpen indokolttá tették, hogy a Számvitel speciális kérdései c. könyv negyedik átdolgozott kiadására is sor kerüljön.