Hírlevél
Kövessen Facebookon!

Fizetési megoldás
Termékrészletek


EGYSZERES KÖNYVVEZETÉS A GYAKORLATBAN

EGYSZERES KÖNYVVEZETÉS A GYAKORLATBAN
19 900 Ft

EGYSZERES KÖNYVVEZETÉS A GYAKORLATBAN

Szerző: Regős Gábor

Megjelenés: 2023. november

 • Ez a negyedik 2023 októberében megjelent kiadás olyan példatárral, kézi könyvelést részleteiben bemutató fejezetekkel rendelkezik, amelyből egy pályakezdő is képes lesz megtanulni  az egyszeres könyvvezetést. A könyvben olyan kinyitható, kiváló nyomdatechnikai megoldással készített 2×A3 méretű leporellók vannak Pénztárkönyvre, Naplófőkönyvre, amely a példatár eseteinek kézi könyvelési módszereit, tételeit mutatja be - hivatkozva a szabályokra - sőt ugyanezeket a számítógépes  könyvelési fejezetben is bemutatja - a kézi könyveléssel összehasonlítható módon. A könyvben található kézi könyvelés méretben, és részleteiben is megegyezik az e célra nyomtatványboltban kapható volt könyvelési nyomtatványokkal. Ezzel teljesen a kézi könyvelés érzését kelti, aki ezt használta már, annak nagyon ismerős lesz a könyv fő témája.

  Igazi tananyag annak, aki szeretné megtanulni az egyszeres könyvvezetést! A korábbi kiadások ezeket a kézi könyvelést bemutató nagy méretű 2×A3-as íveket nem tartalmazzák, illetve az ott bemutatott megoldások egy része már elavult.

   

  Aki még nem ismeri, e könyvből megtanulhatja, aki már ismeri, e könyv alapján könnyen, gond nélkül és hibátlanul végezheti az egyéni vállalkozók, őstermelők és társadalmi szervezetek könyvelését - mindazokét, akiknek egyszeres könyvvezetés kötelező. A könyv a gyakorlati életből vett példákkal, magyarázatokkal bemutatja az egyszeres könyvvitel teljes folyamatát, a jobb megértés érdekében kézi és gépi mintakönyvelést is ad valamennyi lehetséges gazdasági esemény pénztárkönyvi és naplófőkönyvi könyvelésére. A könyv teljesen az alapoknál kezdi az egyszeres könyvvezetés bemutatását, a felmerülő feladatok megoldását. Így külön fejezetben foglalkozik a hagyományos, kézzel vezetett könyvelés technikájával és a számítógéppel végzett könyvelés kivitelezésével. Ezzel a megoldással jobban meg lehet érteni a számítógépes könyvvezetés lényegét, különösen, ha ismert előttünk annak kézi megoldása. Összefoglalóan bemutatjuk a társadalmi szervezetek egyszerűsített mérleg és eredmény-levezetés szabályait, továbbá az egyéni vállalkozókon adózási, járulékfizetési és könyvvezetési lehetőségeit. Ajánljuk e könyvet magánkönyvelőknek, könyvelőirodáknak, de a feladat iránt érdeklődő vállalkozóknak, őstermelőknek, társadalmi szervezeteknek egyaránt.

   

  A szerző, Regős Gábor adótanácsadó az Önadózó újság egyik alapítója, a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete elnökségi tagja, a Contorg Kft ügyvezetője, 1979 óta foglalkozik könyvviteli programszervezéssel. Három évtizede a mai napig gyakorló könyvelő és adótanácsadó.