Előjegyzés 2023

Előrendelhető szakkönyveink itt:

https://elojegyzes.szakkonyv.net/

Hírlevél
Kövessen Facebookon!

Fizetési megoldás
Termékrészletek


ÁRUK ÉS DIGITÁLIS TARTALMAK ÉRTÉKESÍTÉSÉNEK JOGI MEGFELELTETÉSE 2022

ÁRUK ÉS DIGITÁLIS TARTALMAK ÉRTÉKESÍTÉSÉNEK JOGI MEGFELELTETÉSE 2022
9 900 Ft

ÁRUK ÉS DIGITÁLIS TARTALMAK ÉRTÉKESÍTÉSÉNEK JOGI MEGFELELTETÉSE

Formátum: Hibid: Könyv + e-könyv (pdf)

Megjelenés: 2022. március

Szerző: dr. Szabó Tibor

Terjedelem: 249 oldal

 • Kiadványunk arról szól, hogy a kiskereskedelemben milyen jogi feltételekkel és kellékekkek értékesíthető bármilyen áru, fogyasztási cikk, vagy digitális tartalom és digitális szolgáltatás.

  Az erre vonatkozó 2022. január 1-től hatályos kormányrendeletnek minden hagyományos kereskedelmi üzlet és minden webáruház köteles megfelelni, fogyasztóvédelmi bírság terhével.

  Kiadványunk a 373-as rendelet alkalmazói kézikönyve, mert bemutatjuk és értelmezzük az alkalmazandó rendeleti szabályokat.

  Ez egy rendes nyomdai könyv, amelyet automatikusan adunk e-könyv (pdf) formátumban is.

 • A könyv fogyasztási cikkeket, digitális tartalmakat értékesítő vállalkozásoknak szól - mindegy, hogy hagyományos üzletben vagy webáruházban teszik ezt.

  Van egy új rendelet, amely minden kereskedelmi vállalkozásra vonatkozik: milyen használati útmutatókkal, tartozékokkal és tájékoztatásokkal értékesíthető egy termék, digitális termékeknél kinek a feladata és felelőssége a telepítés, mikor van és mikor nincs frissítési kötelezettség, hogyan kell eljárni, ha a vevő hibát jelez, mikor kérhet kicserélést, árleszállítást?

  Milyen kötelezettségei vannak az értékesítő vállalkozásnak, és milyenek a vevőnek? Újra kell írni az általános szerződési feltételeket is, s könyv leírja, hogy mit kell annak tartalmaznia a vállalkozás érdekében.

  A könyv csekklistákban is összefoglalja a kereskedelmi tevékenységet végző vállalkozások teendőit. Ha egy értékesítő elhanyagolja ezeket a kérdéseket, könnyen beleszaladhat akár egy nagyobb összegű fogyasztóvédelmi bírságba is - erről is szó van a könyvben.